2016 7/11

Korta nyheter lamm

Vi har några nyheter och tips som vi gärna vill uppmärksamma våra lammleverantörer på!

Märkning
Tänk på att djuren måste vara korrekt märkta när de kommer till slakt för att underlätta arbetet med intransport, slakt och avräkning! Ett SE-märke följer slaktkroppen och ett SE- märke skinnet till hudboden.

Nya märkestypen micro innebär att djuren måste ha ett märke i vardera örat. Samma gäller för ”horten”. SE märken av den lite större fyrkantiga typen, här räcker det att lammen har ett märke i ena örat medan äldre djur skall ha två brickor. Läs gärna mer i vår folder,” Folder_Markning ”

Vinterlamm
Har du lamm som är små och inte når upp i slaktvikt bör de gå kvar för slutgödning. Slutgödningen kan ske på den egna gården eller så finns det möjlighet att sälja dem som vinterlamm till en specialiserad slutgödare. Vi har köpare över hela landet och de har möjlighet att köpa vinterlamm både med eller utan MV-status. Ring din inköpare om du vill veta mera eller få vår rekommenderade prislista!

Slaktlamm bör ligga lite högre vikt så här långt fram på säsongen, 42-43 kg (eller högre) på tacklamm och 45-50 kg på bagglamm.

Vinterlamm väger runt 27 – 37 kg i levande vikt. Medelvikt brukar vara 30-32 kg och rekommenderade värdet är då runt 320-290 kr/djur. Köparen ombesörjer hämtning och fraktkostnad.

Mail-adresser sökes!
Snart dags för planeringsanmälan vecka 2-vecka 15 år 2017. Denna gång skickar vi brev till samtliga med lammkontrakt, även till er som har Internettjänsten. Resten av året får ni informationsbrev och påminnelse om planeringsanmälan via mail. Om du har bytt e-postadress eller inte har gett oss någon e-post adress så vill vi gärna att du kontaktar slaktanmälan och ger oss rätt adress och ditt leverantörsnummer. Tack för hjälpen!

Ha en fortsatt bra vecka!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.