2016 11/11

Marknadskommentar vecka 46

Snö i hela landet
Nu är det full vinter i hela landet och vi vill passa på att påminna att det är viktigt att vägar är plogade och vid behov sandade så att djurbilarna kan komma fram på ett säkert sätt både för personal och djurens bästa. Tack för att ni hjälper till med detta!

grusat_2

Gris
Stabilt läge och vår plan inför julen rullar på bra! Tack för att ni bidrar genom att göra en planeringsanmälan.

Notering vecka 46 oförändrad.

Nöt
Okej läge på marknaden. Vi kan sälja mer av vissa detaljer men överlag bra inklusive färs.

Tänk på att det är dags att planera slakten över jul och nyår. Det är få helgdagar under de vanliga veckodagarna så slakten kommer i stort sett rulla på som under vanliga veckor. Ring din inköpare eller slaktanmälan tel 0771-500 500. Notering vecka 46 oförändrad.

Tack för förtroendet att så många väljer oss som affärspartner vid förmedling av årets dikalvar! Om du fortfarande har kalvar att sälja går det bra att höra av sig till sin inköpare!

Missa inte att följa Dikobloggen som hjälper er att få en stabil och bra produktion. Klicka här för att läsa senaste inlägget.

Lamm
Oförändrat läge där framför allt helfallskunder, så kallade industrikunder, taktar en låg efterfrågan. Eftersom vi har styrt nyanmälan börjar balansen mellan anmält och slakt bli lite bättre. Får fortsatt stor obalans mellan anmälan och efterfrågan/slakt.

Vi förmedlar fortfarande vinterlamm, små lamm som behöver slutgödas innan slakt. Vi har köpare spritt över landet – prata med din inköpare om du vill köpa eller sälja vinterlamm.

Notering oförändrad vecka 46.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.