2016 18/11

Marknadskommentar vecka 47

Gris
Stabilt läge och vår plan inför julen rullar på bra! Tack för att ni bidrar genom att göra en planeringsanmälan. Vi har inga tak i anmälningssystemet utan ber alla att göra en så exakt och aktuell anmälan som det bara går .

Notering vecka 47 oförändrad.

Nöt
God tillgång och utbud av kött. Tänk på att det är dags att planera slakten över jul och nyår. Det är få helgdagar under de vanliga veckodagarna så slakten kommer i stort sett rulla på som under vanliga veckor. Ring din inköpare eller slaktanmälan tel 0771-500 500.

Notering vecka 47 sänks 50 öre/kg. Notering livkalv sänks 50 öre/kg vecka 47.

Livkalv_v47

Lamm
Oförändrat läge där framför allt helfallskunder, så kallade industrikunder, taktar en låg efterfrågan. Eftersom vi har styrt nyanmälan börjar balansen mellan anmält och slakt bli lite bättre. Får fortsatt stor obalans mellan anmälan och efterfrågan/slakt.

Vi räknar med ett stort behov av lamm direkt på nyåret. Nu tar vi in planeringsanmälan får och lamm vecka 2-vecka 15. Kom ihåg att påskslakten sker vecka 13-14.

Notering oförändrad vecka 47.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.