2016 25/11

Marknadskommentar vecka 48

Julskinka av Rapsgris bäst i test!

Allt_om_Mat_Julskinka

Magasinet ”Allt om mat” släppte via ett pressmeddelandet resultatet av smaktest 15 olika julskinkor. Vi är glada och stolta över det fina resultatet att vår julskinka av rapsgris var överlägsen etta! Läs hela undersökningen här!

Gris
Julproduktionen rullar på. Tack för att ni bidrar genom att göra en planeringsanmälan. Vi har inga tak i anmälningssystemet utan ber alla att göra en så exakt och aktuell anmälan som det bara går. Notering vecka 48 oförändrad.

Nöt
God tillgång och utbud av kött. Tänk på att det är dags att planera slakten över jul och nyår. Det är få helgdagar under de vanliga veckodagarna så slakten kommer i stort sett rulla på som under vanliga veckor. Ring din inköpare eller slaktanmälan tel 0771-500 500.

Lamm
Vi räknar med ett stort behov av lamm direkt på nyåret. Nu tar vi in planeringsanmälan får och lamm vecka 2-vecka 15. Kom ihåg att påskslakten sker vecka 13-14.

Gourmettillägg höjs 75 öre/kg vecka 48. Ny nivå 1,50 kr/kg. Tillägget gäller för kontrakt och lamm med kvalitet E och U, 16-22,9 kg, fett 2- tom 3.

Trevlig första advent!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.