2016 27/11

Välkommen till Alnarps Nötköttsdag – 10-års jubileum!

Positiva signaler för svenskt nötkött! Vad har hänt de senaste 10 åren och vart är vi på väg? Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen. – En mötesplats för att skapa kontakter och lyfta behovet av tillämpbar forskning för utveckling av företagandet inom nötkött.

Torsdagen 1 december 2016
Lokal: Aulan, Alnarpsgården, SLU, Alnarp
Moderator: Anna Kristoffersson, Skånes Nötköttsproducenter

Kl 09.00 Registrering, kaffe med fralla

Kl 9.30 Inledning
-Perspektiv på svensk nötköttsproduktion och Tillväxt Nötkött – Hur behåller vi farten? Lennart Wikström, Cultimedia AB

-Biffen i ugnen – hur smakar den? – Tillagningens betydelse för måltidsupplevelsen Eva Thuresson, Kock, Allé på Österlen, Svinaberga

-Köttkvalitet – Parametrar som påverkar och hur kan vi möta marknaden, Anders H Karlsson, Husdjurens miljö och hälsa, SLU Skara

-Svensk nötköttsproduktion i ett hållbarhetsperspektiv i världen, Hur möter vi handeln och våra konsumenter, Christian Swensson, Biosystem och teknologi, SLU Alnarp

Kl 12.20 LUNCH med kött som Scan bjuder på

Kl 13.20 Omvärldsspaning

– OECD/FAO prognos för nötköttsproduktion fram till 2025 samt resultat från Agri Benchmark om svensk nötköttsproduktion i ett världsperspektiv,  Johanna Bengtsson, Svenska Köttföretagen AB

-Nya möjligheter att hålla ordning på och registrera djuren genom digitalisering och bättre management – Ett exempel från England, Sally Ashwell, Farmplan

– Framgångsrik företagsledning – Vad bör vi fokusera på? Ove Karlsson, Kompetenscentrum företagsledning, SLU Alnarp

Sammanfattning av dagen och avslutning

Kl 15.30 Kaffe

Dagen arrangeras i samarbete mellan Institutionen Biosystem och teknologi (BT), Partnerskap Alnarp, LRF-Skåne och Skånes Nötköttsproducenter.

Anmälan:
Senast den 25 november på: http://partnerskapalnarp.slu.se/konf/20161201.aspx

I andra hand till e-post: madeleine.magnusson@slu.se eller tel: 040-415085

Pris: 300 kr (inkl. moms) inkluderar lunch, kaffe och dokumentation. Elever vid lantbruksskolor betalar 150kr.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.