2016 12/12

Årets leverantör och Årets transportör utökas med HKScans miljöpris till leverantör

Årets leverantör och Årets transportör är två utnämningar som har blivit väl etablerade i branschen. Nu tar vi ett steg vidare och vill lyfta fram en djurleverantör som har gjort en bra insats med miljöarbetet på sin gård! I år kommer företaget även belöna en duktig, miljömedveten leverantör av gris, nöt eller lamm som vinner HKScans nyinstiftade miljöpris.

Miljöarbetet på gårdarna är en viktig del i HKScans CR-arbete (Corporate Responsibility). CR-arbetet omfattar alla delar kring hållbarhet, djuromsorg, socialt och ekonomiskt ansvar samt miljö. Vi vill tillsammans med våra djurleveran¬törer utveckla och förbättra oss genom hela kedjan.

– Miljö omfattar många aspekter, inte minst på en gård med djurproduktion säger Torbjörn Lithell, Inköpsdirektör på HKScan Sweden. Vi vill lyfta goda exempel där våra leverantörer har gjort framsteg tex inom energiförbrukning, minskat svinn eller annan förbrukning av resurser, minskad övergödning, ökad biologisk mångfald eller något annat med anknytning till klimatfrågan i stort.

– Det nya priset är positivt och bidrar till att stimulera och driva utvecklingen framåt säger Annelie Lundell CR och kvalitetsdirektör HKScan Sweden. HKScans miljöpris för leverantör ger oss ytterligare en möjlighet att visa våra kunder och slutkonsumenter att vi menar allvar med vårt miljöarbete och har frågan högt upp på agendan menar Annelie Lundell.

Nominera en duktig gård eller anmäl dig själv
HKScan vill nu få hjälp att nominera goda miljöexempel på olika gårdar som bör belönas. Skriv en kort text om den gård du vill nomi¬nera. Ange gärna omfattning såsom odlad areal, antal djur och inriktning på produktionen. Beskriv vilka miljöförbättrande aktiviteter som gjorts och de positiva effekterna av detta arbete. Ditt bidrag skickas via e-mail till elisabeth.svensson@hkscan.com. Vi behöver få ditt bidrag senast den 8 januari.

Jury utser vinnare
En jury bestående av bland annat Göran Holm EVP HKScan Skandinavien, Annelie Lundell CR och kvalitetsdirektör HKScan Sweden och Nina Ekelund från Hagainitiativet, utser vinnare till HKScans miljöpris 2016. Priset kommer att delas ut vid en galakväll, tillsammans med vinnare av Årets Leverantör och Årets Transportör.

För ytterligare information kontakta
Torbjörn Lithell, Inköpsdirektör HKScan Sweden,
telefon: +46 (0)8 725 83 03

HKScan mediejour, telefon: +46 (0)8 725 85 10

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, HKScan, Kommunikation och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.