2016 16/12

Marknadskommentar vecka 51

Scan på Svenskt Kötts Instagram
Svenskt kött lånar ut sitt Instagram-konto till lite olika gårdar och köttföretag under hösten. Denna vecka har Scan haft nöjet att posta inlägg och berätta om hur vi förbereder allt för julen. Vi berättar även framgångskoncept såsom Rapsgris.

Insta_v50

Gris
Full fart på all produktion av julskinka, prinskorv till jul! Vi följer våra planer och ser fram emot en bra julförsäljning! Tack för att du håller din anmälan uppdaterad! Notering oförändrad vecka 51.

Nöt
Tänk på att jobba med planeringsanmälan så vi har bra underlag för att ge besked till våra kunder inför vinter 2017. Notering oförändrad vecka 51.

Livkalv
Kalvförmedling har öppet som vanligt i mellandagarna. Däremot så utförs det bara enstaka transporter under helgerna. Telefon till livkalvsförmedlingen: 0771-500 500 eller livkalv@hkscan.com

Dräktiga mjölkraskvigor
Vi har bra efterfrågan på dräktiga mjölkraskvigor! Kontakta din inköpare om du har kvigor att sälja nu eller ring och berätta hur dina kvigor är seminerade (eller att du seminerar kvigor nu) för försäljning senare. Då kan vi planera försäljningen med en bra framförhållning för både köpare och säljare!

Lamm
Bra tryck i anmälan och vi startar kampanj med utökat viktsintervall för bäst betalt. Kampanjen gäller vecka 50 till och med vecka 1. För kontraktleveranser gäller också lamm i fettgrupp 3+ som godkänd kvalitet för att få HKScan lammtillägg. HKScan lammtillägg höjs 1 kr/kg vecka 51.

Tillägg på lammpälsskinn från renrasiga djur ändras vid årsskiftet. Från och med vecka 1 är tillägget 95 kr/st. Detta är en höjning med 25 mot ifjol. Tillägget gäller fram till påskslakten.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.