2016 23/12

Marknadskommentar vecka 52

Gris
Försäljningen av julskinka känns bra så här inför jul. Vi är många från HKScan som är ute i butik och hjälper till att sälja julskinka och ser till att kunderna hittar en skinka som de blir nöjda med. Det känns roligt att så många är intresserade av kvalitet och vilken skillnaden är mellan olika julskinkor.

Notering sänks 30 öre/kg vecka 52 på slaktgris och smågris sänks 15 kr/st.

Nöt
Riktigt bra slakt vecka 52. Tänk på att jobba med planeringsanmälan så vi har bra underlag för att ge besked till våra kunder inför vinter 2017. Notering höjs 50 öre/kg vecka 52.

Dräktiga mjölkraskvigor
Vi har bra efterfrågan på dräktiga mjölkraskvigor! Kontakta din inköpare om du har kvigor att sälja nu eller ring och berätta hur dina kvigor är seminerade (eller att du seminerar kvigor nu) för försäljning senare. Då kan vi planera försäljningen med en bra framförhållning för både köpare och säljare!

Lamm
Ökad efterfrågan på lamm nästa vecka vilket känns som en vändning. Noteringen höjs 1 kr/kg på lamm vecka 52. Vecka 1 höjs kontraktstillägget 1 kr/kg enligt plan. Marknadsavdrag får ändras till avdrag 15 kr/st vecka 1.

Tillägg på lammpälsskinn från renrasiga djur ändras vid årsskiftet. Från och med vecka 1 är tillägget 95 kr/st. Detta är en höjning med 25 mot ifjol. Tillägget gäller fram till påskslakten.

 God Jul

Scan_julhalsn
Vi vill passa på att tacka för i år och önska alla en riktigt God Jul! Titta gärna på filmen som ligger ute i Scans sociala kanaler som riktar sig kunder och konsumenter. Vi tycker det är fantastiskt bra att vi jobbar tillsammans i hela kedjan på detta sätt.

Klicka här för att komma till filmen

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.