2017 9/1

Marknadskommentar vecka 2

Gris
Efterfrågan följer den normala säsongen och vi ser en dämpning efter julförsäljningen. Noteringen sänks vecka 2 med 20 öre/kg på slaktgris och 10 kr/st för smågrisar.

Nöt
Stabil efterfrågan på det nya året. Tips! Nu har flera börjat höra av sig som sålde sina dikalvar via HKScan hösten 2016 för att erhålla rabatt på en ny avelstjur. Varje förmedlad kalv ger 100 kr i rabatt på den nya tjuren om den köps via oss. Prata med din inköpare!

Lamm
Lite mera sug och intresse på marknaden från våra helfallskunder. Kampanj med utökat viktsintervall är nu avslutat för denna gång. Noteringen för märkeslamm höjs 1 kr/kg vecka 2 samt kontraktstillägg 1 kr/kg. Ordinär lätt och ordinär tung sänks, se notering på www.hkscanagri.se.

I samband med årsskiftet har vi förtydligat vad som gäller vid hämtning och antal lamm. Om vi skall uppfylla lagstiftning för både djurens och transportörens bästa behöver vi tillsammans se till att antalet stämmer med det som är anmält. Du hittar den nya texten under Affärsvillkor lamm och ”Avgift för avvikande leverans”.

Vi kommer efter påsken 2017 höja kostnaden vid återtag av skinn för egen beredning till 50 kr/st + moms (hantering och frakt).

Ändrad e-postadress
Notera att vi har uppdaterat följande e-postadress till HKScan Agri, lägg till se i början av adressen. Används den gamla får du ett felmeddelande.

Maila allmänna frågor på adress: se.hkscanagri@hkscan.com

 

God fortsättning på det nya året hälsar HKScan Agri!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.