2017 13/1

Marknadskommentar vecka 3

Gris
Normal efterfrågan för säsongen. Vecka 3 är det kampanj på smörgåsmat med stöd av TV-reklam. Vecka 4 fortsätter TV-reklamen fast då med inriktning på falukorv. Notering oförändrad vecka 3.

Nöt
Oförändrat på marknaden och rätt okej läge på det mesta. Det går att sälja mer av vissa ädla detaljer men det löser sig framåt då marknaden brukar vara på hugget under våren vad gäller nötkött. Vi är nu igång för andra veckan med intransport och avräkning av de djur som slaktas av Ello i Lammhult. Vi är glada för att vi tillsammans med de leverantörer och transportörer som är kopplade till Ello hjälps åt att få allt att flyta på-tack för detta!

Notering slaktnöt oförändrad vecka 3. Notering livkalv sänks 50 öre/kg vecka 3. Du som har mjölkdjur uppmanar vi att seminera kvigorna och hör av dig till din inköpare – vi har köpare på bra mjölkrasdjur.

Lamm
Slakten rullar på enligt plan och det känns stabilt. Vi höjer noteringen på lamm 1,50 kr/kg vecka 3. Vi tar gärna fler lamm i anmälan och särskilt vecka 7-10. Vecka 3 avslutar vi marknadsavdrag på får. Tillägg KRAV-lamm höjs 1 kr/kg vecka 3 och ny nivå på tillägg blir 4,50 kr/kg.

Leverantörsträffar
Vi vill gärna träffar dig på leverantörsträffarna i januari! Vi bjuder på middag kl 18 och alla får en produktkasse med sig hem efter träffen!

24/1-17 Staby Gårdshotell – Högsby

25/1-17 Plevnagården – Malmköping

30/1-17 Åsgarn Bygdegård – Avesta

Klicka här för att komma till anmälan eller ring 0771-500 500

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.