2017 20/1

Marknadskommentar vecka 4

Gris
Normal efterfrågan för säsongen. Vecka 4 är det kampanj på falukorv med stöd av TV-reklam.  Notering sänks 30 öre/kg på slaktgris vecka 4 och 10 kr/smågris.

Nöt
Oförändrat på marknaden och rätt okej läge på det mesta. Det går att sälja mer av vissa ädla detaljer men det löser sig framåt då marknaden brukar vara på hugget under våren vad gäller nötkött. Vi är nu igång för andra veckan med intransport och avräkning av de djur som slaktas av Ello i Lammhult. Vi är glada för att vi tillsammans med de leverantörer och transportörer som är kopplade till Ello hjälps åt att få allt att flyta på-tack för detta!  Notering slaktnöt oförändrad vecka 4.

Tips för er som satsat nyligen på dikor! Följ vår Diko-blogg med bra råd och tips. Nästa vecka kommer ny blogg med tips kring vinterutfodring, kalvningar och vikten av råmjölk-tänk på att säkerställa att ha råmjölk hemma i förväg!

Lamm
Slakten rullar på enligt plan och det känns stabilt. Vi höjer kontraktstillägg lamm 2,00 kr/kg vecka 4. Vi tar gärna fler lamm i anmälan och särskilt vecka 7-10.

Rapsgris på idrottsgalan
I måndags kväll gick Idrottsgalan 2017 av stapeln, en festklädd galamiddag för ca 2400 sittande gäster som inkluderar en oslagbar mängd av våra största idrottshjältar på en och samma gång. På kvällens meny stod Svensk Rapsgris® från Scan. 

Idrottsgalan

Varje år i januari bänkar sig cirka två miljoner personer framför TVn och ca 7000 gäster firar tillsammans i Ericsson Globe. Bakom årets galameny stod stjärnkocken Christian Hellberg. Till huvudrätt fick gästerna en Högrevskärna från Scans samarbetsgårdar samt rökt sida av svensk Rapsgris® från Esplunda Gård i Bred. Köttet från rapsgris är både mörare, saftigare och mer smakrikt än vanligt griskött och passar därför utmärkt i galasammanhang likväl som på grillen.

Kvällen till ära medverkade rapsgrisproducenten Per Nilsson från Esplunda Gård på galan. Esplunda Gård har samarbetat med Scan så länge Per kan minnas. Samarbetet bygger i grund och botten på ömsesidig respekt för varandras kunskap och erfarenhet. På frågan om vad som är viktigast i Esplunda Gårds arbetsvardag svarar Per Nilsson utan tvekan:
-friska och välmående djur. Om djuren mår bra så växer de bra och vi skapar en hög kvalitet. Det är på gården som föder upp djuren som värdekedjan startar. Det är ett stort ansvar. Även om värdekedjan slutar först på konsumentens tallrik är det ursprunget och spårbarheten i de färdiga produkterna som främst bidrar till kvalitet, äkthet och trovärdighet. Man kan säga att Scan är vår förlängda arm, liksom att vi är Scans avslutar Per.

PelleN_galan

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.