2017 23/1

Årets Leverantör 2016 framröstade

Årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och vinnare utses bland HKScan Agris 10 000 kontraktsleverantörer. Nomineringen till Årets leverantör har skett av HKScan Agris inköpare, som dagligen är ute och besöker våra leverantörer. De nominerade leverantörerna har bedömts enligt kriterierna:

– Har bra djuröga och jobbar aktivt för främja djurens naturliga beteende så att de mår bra.
– Flexibel produktion med goda och jämna slaktresultat som anpassas till svensk köttkonsumtion.
– Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.
– Professionell affärspartner som sätter kunden och konsumenternas önskemål i fokus.

-Vi är mycket stolta över våra svenska gris-, lamm-, och nötleverantörer och vill genom utmärkelsen Årets leverantör lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare HKScan Agris leverantörer som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} svenskt kött året om, säger Torbjörn Lithell, Inköpsdirektör HKScan Sweden.

Årets Leverantör Gris- Maria & Örjan Lindahl

Arets_lev_Gris_2016

Motivering
Maria och Örjan Lindahl driver en integrerad, väl fungerande grisproduktion. HKScan värde­sätter det goda samarbetet med Maria och Örjan som alltid ställer upp och håller det som utlovats. Paret är öppna för nya idéer och rön och har exempelvis gått över till att vaccinera mot galtlukt. De samlar och jämför sedan data för att följa tillväxt och foderförbrukning. De jobbar tätt tillsammans med sina anställda för att få fram fler smågrisar och för att ständigt öka sin effektivitet.

Årets Leverantör Nöt – Rickard Fridh

Arets_lev_Not_2016

Motivering
Rickard Fridh driver produktion av slakttjurar och kvigor till slakt. Tjurarna föds upp i en intensiv modell som ger god tillväxt. Besättningen är synnerligen välskött med stort fokus på djuromsorg. Rickard har bra uppföljning på produktionen med daglig tillväxt på 2,14 kg/dag och en uppfödningstid på 203 dagar. Rickard är en driven och mycket duktig företagare som lyckas få ihop helhet och långsiktighet på ett bra sätt.

Årets Leverantör Lamm – Sara Rosenius & Henrik Andersson-Rosenius

Arets_lev_Lamm_2016 

Motivering
Sara Rosenius och Henrik Andersson-Rosenius kan beskrivas med tre ord: unga, målmedvetna och hårt arbetande. Produktionen drogs igång på allvar 2009, och på få år har paret lyckats arbeta upp en väl fungerande verksamhet, köpa gård, renovera samt bygga stall. På denna resa har Sara och Henrik samtidigt lyckats fokusera på marknaden och vara lyhörda för dess behov – när lamm efterfrågas och av vilken kvalitet. Lamning sker i januari–februari. Sara har ett fantastiskt djuröga som borgar för djuromsorg i världsklass.

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan Agri, Kommunikation och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.