2017 27/1

Marknadskommentar vecka 5

Gris
Oförändrat läge vecka 5 och ingen noteringsändring.

Finalen 2 februari för Årets Kock närmar sig. Svenskt Kött är samarbetspartner i eventet och de berättar på sin hemsida just nu att fokus kommer ligga på griskött, se nedan eller klicka på länken för att komma till Svenskt Kötts hemsida.

Tillsammans med Årets Kock har de tagit fram recept på styckdetaljerna skinka, lägg och bog av Rapsgris som Klas Lindberg, Årets Kock 2012 och ägare av restaurang Portal,bjuder på i vår monter. Rätterna är Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot, Bakad hel skinka av rapsgris med kummin och enbär och Terrin på Rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel.

Du kommer också kunna träffa Rapsgrisbonden Anders Gunnarson från Halla gård som berättar om sin uppfödning och vad som gör rapsgrisen unik.

Klockan 12.10 på lilla scenen i konsumentloungen kommer Benny Granqvist, styckare på HKScan tillsammans med Elisabet Qvarford, vd Svenskt Kött att visa hur man styckar en gris.

Nöt
Oförändrat på marknaden och rätt okej läge på det mesta. Det går att sälja mer av vissa ädla detaljer men det löser sig framåt då marknaden brukar vara på hugget under våren vad gäller nötkött. Notering oförändrad vecka 5.

Nu börjar samtal om avelstjurar trilla in. Vi har bra erfarenhet och kontaktnät gällande avelstjurar! Ring din inköpare på telefon 0771-500 500.

Lamm
Slakten rullar på enligt plan och det känns stabilt. Vi förbereder påsken och lagrar in en del lammstek. Vi tar gärna fler lamm i anmälan och särskilt vecka 7-10. Notering på får höjs 50 öre/kg vecka 5.

Tack!
Stort tack till alla som kom till veckans leverantörsträffar i Högsby och Malmköping! Vilka toppen kvällar med bra frågor och diskussioner och en god bit mat dessutom. Nästa vecka finns vi i Avesta-vi ses!

Levtraff_Malmk

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.