2017 16/2

Scans tallriksmodell har utökats och blivit två

Det var faktiskt dåvarande Scan som först lanserade tallriksmodellen år 1976 vilken senare stöttades av Livsmedelsverket 1992. Vår tallriksmodell skapades som ett pedagogiskt verktyg för att visa hur maten kan fördelas på tallriken mellan det som ger kroppen energi, det som bidrar till kroppens uppbyggnad och till dess underhåll.

Förra året uppdaterade Livsmedelsverket tallriksmodellen. De har nu tagit hänsyn till ytterligare en viktig del som påverkar vår hälsa; vår fysiska aktivitet. Den moderna tallriksmodellen kommer nu i två olika versioner. En anpassad för dem som rör på sig enligt rekommendationerna och en annan för dem som inte rör på sig så mycket, och därmed har ett mindre behov av energi.

Läs mera här! 

Tallriksmodellen_

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan, Kommunikation och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.