2017 17/3

Marknadskommentar vecka 12

Vi vill börja med att säga stort tack för en fantastisk uppslutning till de senaste två veckornas aktiviteter! Vi har haft seminariedagar lamm och nöt med studiebesök på gård, vi har haft slakterivisningar både i Linköping och Kristianstad och sist men inte minst har flera gårdar bjudit in till gårdsträffar.

Stort tack till alla medverkande och engagerade!!

Gris
Fortsatt lite avvaktande och vi ser fram emot påsken, våren och grillsäsongen. Bacon fortsatt bra efterfrågan och försäljning.

Gillar du klassikern Bullens? Kika in på Bullens Facebooksida och kika på första produktnyheten på över 60 år!  www.facebook.com/bullens

Notering vecka 12 oförändrad.

Nöt
Oförändrad marknad, lite över av ädla detaljer. Färs säljer bra. Se över dina djur och fortsätt göra en planerad anmälan. Notering oförändrad vecka 12. Noteringen på livkalv sänktes 1 kr/kg vecka 11.

Nu är det säsong för avelstjurar och betesdjur – hör av dig om du har behov av nya djur! Ring din inköpare tel 0771-500 500.

Seminera dina mjölkraskvigor – vi har köpare!

Lamm
Påsken närmar sig och slakten ökar! Vi tar gärna fler lamm och får i anmälan. Ring slaktanmälan på tel 0771-500 500.

Notering höjs 2 kr/kg på lamm vecka 12. Får höjs 1 kr/kg. KRAV-lamm höjs 1 kr/kg.

Tillägg pälsskinn (för vinterlamm klippta ca 6-8 veckor före leverans utan vaddig botten) är snart slut för denna säsong. Notera efter påsk höjs återtagskostnad för får- och lammskinn till 50 kr/st inklusive hantering, saltning och frakt. Faktureringsavgift oförändrad.

Trevlig helg!
Här kommer en hälsning från vårt härliga gäng i Skara! Du vet väl att du kan följa oss på HKScan Agri på Instagram?

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.