2017 7/4

Marknadskommentar vecka 15

Lamm
Tack till alla som lämnat fina lamm under veckan till glädje för våra kunder som vill ha svenska lamm till påsk. Veckan har varit knepig bitvis – att få ihop volymerna som vi lovat kunderna men allt har löst sig!

Allt är slusålt i och med påsken och vi tar gärna fler lamm och får i anmälan. Ring slaktanmälan på tel 0771-500 500.

Vecka 15-20 marknadstillägg även för lamm. Kom ihåg att kvalitetsgränsen på lamm utökades vecka 13 så att kontraktstillägg betalas för 3+ från och med vecka 13. Noteringens fettavdrag kvarstår.

Nu är tillägg pälsskinn avslutat för denna säsong. Vecka 15 höjs återtagskostnad skinn till 50 kr/st (märken, hantering, saltning, frakt).

Gris
Oförändrat läge. Påsken och den annalkande grillsäsongen sätter fart på efterfrågan på tillexempel karré. Väldsmarknaden har en enorm efterfrågan på sida och bacon. Notering oförändrad vecka 15.

Nöt
Oförändrad marknad. Okej läge på färs. Se över dina djur och fortsätt göra en planerad anmälan. Notering oförändrad vecka 15.

Nu är det säsong för avelstjurar och betesdjur – hör av dig om du har behov av nya djur! Ring din inköpare tel 0771-500 500. Seminera dina mjölkraskvigor – vi har köpare! Vi söker även grupper mjölkande djur eller köttraskor.

Gårdsmiddag 2017
Planeringen för årets gårdsmiddagar är i full gång. Gårdsmiddag innebär att ca 100 personer får åka ut till en gård och äta en fantastiskt god middag i en vacker miljö. HKScan Agri har hjälpt till att hitta årets 4 gårdar som blir värdar! Följ bloggen för mera information inom kort!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.