2017 13/4

Marknadskommentar vecka 16

Lamm
Tack för alla lamm levererade till påsk! Efterfrågan på stek minskar efter påsken och vi fryser in stekar som skall användas som råvara till grillprodukterna.

Tänk på att väga lammen och ändra anmälan i tid – senast tisdag veckan före slakt. Telefon slaktanmälan: 0771-500 500. Det är tid för planeringsanmälan för vecka 23-31. Senast den 28 april vill vi ha din anmälan via internettjänsten eller per post.

Kom ihåg att vi just nu har marknadstillägg på lamm och får till slakt.

Gris
Snart kommer gårdsspecifika Rapsgrisprodukter på Away from Home marknaden (restaurang och storhushållsmarknaden). På förpackningen kommer det framgå vilken producent som har fött upp slaktgrisen – mer information kommer längre fram.

Påsken är nu över och vi väntar på värme och att grillarna skall tas fram på allvar. Notering vecka 16 oförändrad.

Nöt
Okej efterfrågan på färs men en del ädla detaljer i lager. Nu är det tid att planera slakten för i sommar. Kontakta din inköpare om du vill ha tips och hjälp på telefon 0771-500 500. Notering oförändrad vecka 16.

Fullt tryck på förmedling av avelstjurar och betesdjur. Hör av dig om du söker betesdjur – vi har god tillgång då vi finns i hela landet och kan flytta större grupper inom landet. Större grupper av mjölkande djur sökes – hör av dig om du har djur att sälja!

Glad Påsk!
Läs mera om hur vi svenskar väljer att konsumera mat till påsken. Kan du gissa hur mycket mera helgskinka eller prinskorv vi äter? Läs mera på Svenskt Kötts hemsida, klicka här!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.