2017 18/4

Fältvandringar – tema tillväxt avvanda lamm på bete

Att få till en bra avvänjning av lamm ute på betet och hålla kvar lammen på en bra tillväxt är inte helt lätt. Här finns en stor potential! Dels är gräs billigare än kraftfoder och dels ger en snabb tillväxt en lägre produktionskostnad i kombination med ett bättre slaktpris. Avvanda lamm är känsliga och får inte utsättas för onödig stress samtidigt som de behöver smakrikt, parasitfritt, näringstätt gräs! För att öka möjligheterna att lyckas och lära sig mera ordnar HKScan tillsammans med Lammproducenterna, Sörmland Fåravelsförening och Östgöta Lamm två fältvandringar med tema ”Avvänjning och tillväxt på bete”:

7 juni kl 18:00 Valdemarsvik hos Crister Nilsson och Anna Hägge Nilsson
12 juni kl 18:00 Kungsör hos Tomas och Anna Olsson

Vi jobbar i stationer och går igenom följande under respektive kväll:
* gårdens förutsättningar och produktion – Gunnar Danielsson, Olsson frö, pratar grödor för växande lamm, renovering av äldre beten och vallar
* avvänjning i praktiken-hur göra för att nå bästa resultat?

Tänk på att planera för sommarens lamm redan nu. När skall avvänjning ske? Vad skall lammen ha för bete då? När skall lammen gå till slakt? Vilken tillväxt betyder de att de måste takta på? Gör en plan och kom till Fältvandringarna för tips och inspiration! Kvällen är kostnadsfri och HKScan bjuder på hamburgare, anmälan på HKScan Agri hemsida, klicka här

Varmt Välkomna! Fältvandringarna är öppna för alla intresserade och kostnadsfria

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.