2017 21/4

Marknadskommentar vecka 17

Gris
Snart kommer gårdsspecifika Rapsgrisprodukter på Away from Home marknaden (restaurang och storhushållsmarknaden). På förpackningen kommer det framgå vilken producent som har fött upp slaktgrisen – mer information kommer längre fram.

Påsken är nu över och vi väntar på värme och att grillarna skall tas fram på allvar. Notering vecka 17 oförändrad.

Nöt
Okej efterfrågan på färs men en del ädla detaljer i lager. Nu är det tid att planera slakten för i sommar. Kontakta din inköpare om du vill ha tips och hjälp på telefon 0771-500 500. Notering oförändrad vecka 17.

Hör av dig om du söker betesdjur – vi har god tillgång då vi finns i hela landet och kan flytta större grupper inom landet. Större grupper av mjölkande djur sökes – hör av dig om du har djur att sälja!

Lamm
Slutsålt på lammsadel men en del stak kvar. Om vädret var bättre hade vi använt mera stek för tillverkning av grillprodukter men kylan verkar hålla i sig.

Notering lamm oförändrad vecka 17. Passa på att lämna dina lamm nu när priset är på årsbästa nivå. Marknadstillägg får höjs, ny nivå 100 kr. Marknadstillägget utbetalas ej i fettgrupp 5 och K.

Se över sommarens planerade leveranser, senast 28 april skall planeringsanmälan vara klar för får och lamm – ring slaktanmälan vid frågor tel 0771-500 500.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.