2017 21/4

Webbinar Mineraler och Spårämnen

Under vintern har vi samlat lammleverantörer för att lära oss mera om lammöverlevnad via seminarie över nätet. Nu fortsätter de nya, populära webbinarerna! Denna gång har vi möjlighet att lyssna till experten Kristian Hårsmar från företaget GGI Sweden AB. GGI jobbar bland annat med mineraler till idisslare och med tekniken bolusar. Bolusar innebär att djuren får mineraler individuellt ner i vommen i form av en kapsel.

Seminariet riktar sig HKScans lammleverantörer.

Innehåll webbinar
Hur fungerar mineraler och spårämnen? Varför behövs de?

Hur kan olika mineraler samverka eller motverka varandra?

Foderanalyser – varför analysera? vad skall jag beställa/ingå i min analys? vad är normala värden?

Hur tilldelar jag djuren mineraler? Vilka alternativ finns?

Djurgrupper eller produktionstider när mineraler och spårämnen är extra viktiga!

Datum
5 maj kl 12:30 – 13:30. I början av juni kommer ytterligare att tillfälle ifall du inte kan den 5 maj.

Anmälan  
Seminariet tar en timme inklusive frågor. Anmälan sker till elisabeth.svensson@hkscan.com. Ange namn, leverantörsnummer, mobilnummer och mailadress. Föredraget är kostnadsfritt. Anmäl dig senast två dagar innan respektive tillfälle.

Vi mailar ut instruktioner om hur du ansluter till mötet via länk (vi använder Skype for business eller det som tidigare hette Lync). Programmet som vi använder är gratis att ladda ner från internet. När du klickar på länken för att ansluta så kommer din dator att hämta programmet ifall du inte har använt det tidigare.

Vid frågor går det bra att kontakta lammansvarig Elisabeth Svensson på tel 044-19 40 63.

Väl mött!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.