2017 1/5

Välkommen på gårdsträff!

Den 11 maj kommer vi att besöka Ove och Annika Gustafsson på Forstena gård som ligger bara tio minuters bilfärd från Trollhättan.

Gården är inriktad på ungnötsuppfödning med en mindre avdelning dikor av rasen Charolais. Uppfödningen baseras därmed till största del på inköpta djur som vid ankomst till gården inhyses i ett mottagningsstall med avskilda boxar. Fram tills slutgödningen inhyses djuren i spaltboxar och under slutgödningstiden i liggbås.

På gårdens 465 ha odlas gräs- och majsensilage, åkerböna, utsäde av spannmål och vallfrö samt spannmål till avsalu.

Vi kommer att samlas klockan 12 för att äta hamburgare och prata, därefter får vi en rundvisning på gården som avslutas med chans till frågor och diskussioner. Vi ser mycket fram emot att besöka Ove och Annika och ta del av deras erfarenhet kring ungnötsuppfödning.

Adress: Forstena Gåd, Forstena 305, 461 93 Västra Tunhem.

Varmt välkomna!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Grilla, HKScan Agri, Nöt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.