2017 12/5

Marknadskommentar vecka 20

Gris

Efter en fantastik grillhelg blev det snö i stora delar av landet! Men likväl en balanserad efterfrågan.  Noteringen är oförändrad.

Nästa helg, på söndag, inleds Sveriges Grisföretagares årsstämma. Vi är självklart på plats och i år har ni även möjligheten att lyssna på vår koncernchef Jari Latvanen, på scen 13.30 måndag den 22/5.

Nöt

Vi följer plan och efterfrågan är även på nöt balanserad. Har ni betesdjur att sälja, hör av er till våra inköpare. Noteringen är oförändrad.

Lamm

Stabil efterfrågan på både får och lamm och vi producerar över plan. Högt tryck i nyanmälan pga torka, frost och kyla som ger en sen start på bete och slåttervallar. Många tar beslutet att ha kvar lammen inne och köra på dem för fullt med kraftfoder.

Vi har hög anmälan vecka 22, se gärna över vikten på dina lamm och justera anmälan i extra god tid. Ring slaktanmälan tel 0771-500 500. Tack för din hjälp!

Nästa helg är det Lammriksdag i Sunne. Hkscan sponsrar med kött och finns på plats med monter. Kom och träffa Inköpsdirektör Torbjörn Lithell och delta i vår monter tävling – hoppas vi ses!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.