2017 29/5

Välkommen på fältvandring Valdemarsvik!

Att få till en bra avvänjning av lamm ute på betet och hålla kvar lammen på en bra tillväxt är inte helt lätt. Här finns en stor potential! Dels är gräs billigare än kraftfoder och dels ger en snabb tillväxt en lägre produktionskostnad i kombination med ett bättre slaktpris. Avvanda lamm är känsliga och får inte utsättas för onödig stress samtidigt som de behöver smakrikt, parasitfritt, näringstätt gräs! För att öka möjligheterna att lyckas och lära sig mera ordnar HKScan tillsammans med Lammproducenterna, Sörmland Fåravelsförening och Östgöta Lamm två fältvandringar med tema ”Avvänjning och tillväxt på bete”

Plats och datum
7 juni klockan 18.00 Valdemarsvik – Crister Nilsson & Anna Hägge Nilsson

Nästa tillfälle 12 juni i Kungsör

Program
Vi jobbar i stationer och går igenom följande:

– gårdens förutsättningar och produktion
– Gunnar Danielsson, Olsson frö AB, pratar grödor för växande lamm, renovering av äldre beten och vallar
-avvänjning i praktiken-hur göra för att nå bästa resultat?

Planering inför sommaren
Tänk på att planera för sommarens lamm redan nu. När skall avvänjning ske? Vad skall lammen ha för bete då? När skall lammen gå till slakt? Vilken tillväxt betyder de att de måste takta på? Gör en plan och kom till Fältvandringarna för tips och inspiration!

Information och anmälan
Kvällen är kostnadsfri och HKScan bjuder på grillad hamburgare! Klicka här för anmälan! Vi behöver din anmälan senast 2 juni så vi kan planera grillningen.

Vägbeskrivning
Från E22 kör in mot Valdemarsvik. Där tar ni väg 212 mot Gryt. Efter skylt ”Välkommen till Gryt” sväng höger efter c:a 300 m mot Breviksnäs. Följ asfalten i c:a 7 km, skylt Hummelvik. Kör in på ladugårdsplan – frammme!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.