2017 30/6

Marknadskommentar vecka 27

Gris
Efterfrågan är stabil och vi har jobbat på bra med försäljningen så det mesta är i balans eller slutsålt. Noteringen för slaktgrisar höjs 20 öre/kg vecka 27 och 5 kr på smågris.

Nöt
Fortsatt stort utbud av nötkött på marknaden och det märks i försäljningen. Mindre ädla detaljer skärs delvis ned till färs.

Nu börjar inköparna sända ut informationsbrev och förbereda för dikalvssäsong 2017. Hör av dig till din inköpare ifall du har kalvar att sälja eller vill köpa dikalvar.

Lamm
Vecka 27 känns okej, lite fryslager och stek som utmanar men i övrigt riktigt bra försäljning och slakt över planen.

Tänk på att väga lammen regelbundet och ändra anmälan i god tid ifall du ser att lammen inte växer i den takt som förväntats. Beställ även märken för skinnåtertag ifall det kommer bli aktuellt i höst. Beställ via vår internettjänst eller via slaktanmälan tel: 0771-500 500.

Nu inleds period med utökad viktsgräns för bäst betalt lamm (samma pris i hela intervallet 14-25,9 kg) samt kontraktstillägg utbetalas äve för 3+ lamm. Noteringens fettavdrag gäller som vanligt.

KRAV-lamm justeras med 50 öre/kg vecka 27. Tillägg för pälsskinn, lammskinn av godkänd kvalitet vid bedömning i hudbod, merbetalas from vecka 27 med 335 kr/skinn.

Bullens ägde på Borgeby Fältdagar
I denna vecka var det Borgeby Fältdagar. HKScan Agri fanns på plats även i år med ett uppgraderat koncept. Vi valde en ny mässplats med möjlighet att grilla och mera öppna mingelytor.

I montern fanns våra kunniga inköpare men även Magnus Lindholm sågs snacka med våra leverantörer. I montern var det en mycket uppskattad provsmakning av Bullens Beer Bangers. Lämpligt nog kunde man dessutom släcka törsten med Ipa lager, den mikrobryggda ölen som ingår i Bullens Beer Bangers. Snacka om succé!

Många hade inte upptäckt vår goda produktnyhet, Bullens Beer Bangers, men var glada för att ”vi öppnat deras ögon” som någon sa.

Mässan hade totalt 21 500 besökare under två dagar och vi hade hela 5 000 i vår monter. Med andra ord kan vi säga att en fjärdedel av mässans besökare har ätit av HKScans goda Bullens Beer Bangers!

Anna-Maria Larsson, ansvarig för foder på HKScan Agri, hade många besökare som ville höra mera om vårt nya grisfoder. Vi återkommer också med rätta svaren på vår tipstävling samt avslöjar vem som vinner en grillning hemma på sin gård, arrangerad av HKScan Agri. Det enda du behöver göra är att bjuda in gästerna!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.