2017 11/8

Marknadskommentar vecka 33

Gris
Slakt och balanser av detaljer följer planerna. Skolstart närmar sig och hushållen börjar laga mera mat hemma igen. Dagligvaruhandeln matchar detta i TV reklmens utbud och Ica erbjuder bland annat nästa vecka kotlett med ben på kampanj.

Notering oförändrad vecka 33.

Nöt
Vi är i brytpunkten mellan grillsäsong och hösten. Okej efterfrågan på ädla detaljer som fortfarande går till grillen samtidigt som de offentliga köken börjar beställa bog, högrev. Notering oförändrad vecka 33.

Tänk på att se över din planerade slaktanmälan och uppdatera vid behov. Hör av dig om du har dikalvar att sälja, vi är redan igång. Du når inköparna via vx 0771-500 500.

Lamm
Skapligt läge på lamm och vi följer planen. Högt tryck i fåranmälan och ganska lågt intresse för får på marknaden just nu.

Ska du ta återtag på skinn i höst? Tänk på att beställa signalmärken och följesedlar via internettjänsten http://ext.hkscanagri.se/ eller slaktanmälan 0771-500 500. Sänder du inköpta får eller lamm till slakt skall dessa ha ett vitt slaktmärke med ditt leverantörnummer – beställs kostnadsfritt hos slaktanmälan!

Notering lamm sänks 1 kr/kg, får sänks 50 öre/kg och KRAV-lamm sänks 50 öre7kg vecka 33.

Vi upprepar succén
Välkommen att följa med på kryssning i höst, anmälan öppen nu!
Klicka här för info och anmälan

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.