2017 18/8

Marknadskommentar vecka 34

Gris
Slakt och balanser av detaljer följer planerna. Grillsäsongen fasas ut för denna gång och vi förbereder för julen 2017.

Notering oförändrad vecka 34.

Nöt
Vi är i brytpunkten mellan grillsäsong och hösten. Okej efterfrågan på ädla detaljer som fortfarande går till grillen samtidigt som de offentliga köken börjar beställa bog, högrev. Notering oförändrad vecka 34.

Tänk på att se över din planerade slaktanmälan och uppdatera vid behov. Hör av dig om du har dikalvar att sälja, vi är redan igång. Du når inköparna via vx 0771-500 500. Vi har dräktiga mjölkrasdjur till salu.

Lamm
Skapligt läge på lamm och vi följer planen. Nästa vecka börjar vi stycka får till vår kund Ica. Ica kommer i butik ha ett fryst fårsortiment av svenskt lamm. Sortimentet om fattar fem olika artiklar, bland annat fårfärs.

Ska du ta återtag på skinn i höst? Tänk på att beställa signalmärken och följesedlar via internettjänsten http://ext.hkscanagri.se/ eller slaktanmälan 0771-500 500. Sänder du inköpta får eller lamm till slakt skall dessa ha ett vitt slaktmärke med ditt leverantörnummer – beställs kostnadsfritt hos slaktanmälan!

Notering lamm sänks 1 kr/kg, får sänks 50 öre/kg vecka 34.

Välkomna på Skördefest!
Vi träffas hos Familjen Anders Johansson på Vombs Norregård där Anders kommer berätta om sin köttdjursuppfödning och om transport av djur. Efter studiebesöket åker vi till Ängdala Traktormuseum i Harlösa där det blir visning av traktormuseet samt att HKScan bjuder på grillat och öl från Charlies brygghus. Varmt välkomna önskar Familjen Johansson och HKScan Agri, klicka här för anmälan

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.