2017 22/9

Marknadskommentar vecka 39

Gris
Normalt marknadsläge för perioden. Fortsatt god efterfrågan på sida och bacon. Notering oförändrad vecka 39.

Du som är smågrisproducent kom ihåg att meddela att du nu är ansluten till ”Smittsäkrad besättning”. Kontakta Marie Carlsson vid frågor på telefon 044-19 40 56. Om du vill ha mer information och utbildning kan du delta i webbinar 11:e eller 18:e oktober. Info och anmälan finns här!

Nöt
Marknad och slakt följer plan och förväntningar. Mindre efterfrågan på ädla detaljer men samtidigt helt okej läge på färs för tillfället. Notering oförändrad vecka 39. Prata med din inköpare om du vill sälja eller köpa dikalvar! Vi förmedlar även mjölkrasdjur såsom dräktiga kvigor till mjölkbesättningar.

Lamm
En sämre efterfrågan på lamm nästa vecka. Får följer plan tack vare vårt nya sortiment av fårkött till ICA. Hör av dig om du vill ha hjälp med att förmedla små lamm som vinterlamm! Vi har köpare i hela landet. Notering vecka 39 sänks 1,5 kr/kg.

Vi kan ta KRAV-lamm under vissa veckor i oktober-november. Kontakta din inköpare för mera information på 0771-500 500.

Kryssning!
Här kan du läsa mera om höstens kryssning! Hoppas vi ses!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.