2017 13/10

Marknadskommentar vecka 42

#höstlamm fortsätter!
Under början av oktober är det uppslutning i branschen för att lyfta fram våra prima höstlamm. Det är flera i branschen som hjälps åt att sprida budskapet om svenska lamm via artiklar, bloggar, filmer med mera. Här är ännu ett av HKScans bidrag:

Vi har träffat vår styckmästare Benny Granqvist och samtalat om det svenska lammet.

”Vi har genomgått en stor förändring i hur vi ser på lammkött i Sverige de senaste 10-15 åren. Idag förädlar vi styckdetaljerna mycket mer än vi gjorde för bara några år sedan vilket är en väldigt rolig och inspirerande utveckling. För 20 år sedan satte man nästan inte kniven i lammet. Man ville då främst ha fram stora stekar och fiolen medan vi idag styckar lamm med samma principer som gris och nöt.

Denna utveckling tror jag beror på att vi konsumenter har börjat efterfråga mer kvalitet. Så nu styckar vi fram exempelvis entrecote och rostbiff även från lamm”. Läs hela artikeln på Framtidens Kött

Nöt
Oförändrad marknadsbild med stort utbud av kött på marknaden. Full fart i dikalvsförmedlingen just nu! Hör av dig snarast ifall du vill diskutera köp- eller sälj av dikalvar denna säsong.  Notering oförändrad vecka 42.

Vi vill gärna träffa dig på Köttföretagardag Nöt den 9 november i Örebro, anmälan senast den 3 november. Läs hela programmet här. Vår nya Nötrådgivare Robert Nilsson medverkar under dagen.

Gris
Oförändrat på marknaden. Produktion av skinka inför julförsäljningen rullar på bra enligt plan. Notering smågris sänks 15 kr/smågris vecka 42.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.