2017 16/10

Välkommen på HKScans och Lammproducenternas seminariedag

Välkomna till familjen Hörnström i Folkärna den 8 november!

Just nu pågår arbete inom HKScan för utt utveckla för tjänster och verktyg som är till nytta för er producenter så att ni lyckas ännu bättre med er lammproduktion. Med ökad tidsutnyttjande och avkastning per tacka kan vi producera mer lamm i Sverige vilket är efterfrågat av våra kunder. Nu är alla som vill välkomna till seminariedag där ni kan få ta del av kunskap, praktiska tips och ideer.

8 november klockan 11:00 hos Johan och Karin Hörnström, Lundagård, Folkärna
Vi inleder med studiebesök hos Johan och Karin och får höra om produktionen. HKScan bjuder på grillad hamburgare till lunch.

Gårdsfakta
Gården har 500 tackor och mestadels finull/dorsetkorsningar. Lamningen är delad på en tidig grupp (december och början på januari) och en lite senare under mars/april. Vårlammen slaktas i maj-juni och beteslammen i augusti. Johan och Karin odlar vall, havre, ärtor och höstvete. Växtodlingen är KRAV-godkänd men inte djurproduktionen.

Öka avkastningen i din produktion
Under eftermiddagen blir det föreläsning av Tomas Olsson, Kungsör och Crister Nilsson, Valdemarsvik samt Elisabeth Svensson från HKScan. Vi kommer vara på Sjövik Folkhögskola eftermiddagens föreläsning.

Ämnen som tas upp är: planera din produktion, vikten av uppföljning, öka din produktion på bete, parasiter, lyckas med betäckning med mera.

Anmälan
Fika och kursmaterial ingår i kursavgiften som är 500 kronor inklusive moms. Avgiften betalas kontant (ej kort) på plats. Vi behöver veta hur många som kommer och vill därför ha anmälan senast 1 november via vår hemsida, www.hkscanagri.se och välj ”Info och anmälan till Leverantörsmöte”. Vid frågor kan du kontakta Elisabeth Svensson, HKScan på 044-19 40 63. Vi vill gärna att många kommer – tipsa dina kollegor och kom tillsammans!

Vägbeskrivning

Sala hållet: Åker fram till Brovallen, ta av riksväg 70 mot Folkärna, gården efter kyrkan i Folkärna på höger sida.

Gävle hållet: ta av mot Folkärna från riksväg 68, ta sikte på kyrkan i Folkärna men gården kommer precis innan.

 

 
Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.