2017 27/10

Marknadskommentar vecka 44

Gris
Oförändrad marknad och notering vecka 44. Vi vill passa på att uppmärksamma att vi närmar oss årets julproduktion med stormsteg och vi vill påminna om vikten av att så tidigt som möjligt planera julslakten av slaktgrisar och suggor.

Ett bra planeringsunderlag och en god framförhållning ger oss möjlighet att tidigt sända signaler till vår sälj- och produktionsplanering vilka volymer vi har att arbeta med. Detta gynnar både er som leverantörer men även oss som företag då vi i ett tidigt skede får grepp om balansläget och kan göra en så optimal planering som möjligt.

Vi ser gärna att ni gör en slaktplanering och anmäler slaktgrisar och suggor till slakt så tidigt som möjligt. Det kommer inte finnas något utrymmestak i anmälan – tänk på att vara noga att anmäla det som du säkert har att leverera. Vi ser din planeringsanmälan som en prognos i våra system och den är självklart möjlig att ändra fram till tisdag veckan före anmälningsveckan precis som vanligt!

En av årets stora nyheter är skinka av rapsgris med Gårdsmärkning. Satsningen har fått stor uppmärksamhet i media i veckan, läs bland annat i tidningen Livets goda, klicka här.  Notering oförändrad vecka 44.

Nöt
Marknaden är full av nötkött just nu. Vissa detaljer skärs ner till färs. Vi djupkyllagrar oxfilé till nyår. Notering oförändrad vecka 44.

Lamm
Aktiviteten #höstlamm är avslutad och det ger en lägre styckning nästa vecka. Vi fortsätter att stycka får till vår nya affär med Ica.

OBS tänk på att se över din anmälan och hålla den uppdaterad. Vi går igenom de poster som står på vänt för att få en anmälningsvecka tilldelad och då är det viktigt att övriga planerade anmälningar är så rätt som möjligt. Ring slaktanmälan ifall du behöver hjälp telefon 0771-500 500.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.