2017 17/11

Marknadskommentar vecka 47

Gris
Nu går vi mot jul och ökar därmed slakten av gris. Från och med måndag vecka 47 justerar vi viktintervallet för bäst betalt, från 70 kg – 99,9 kg till 70 kg – 94,9 kg. Ändringen av viktsintervall har meddelats tidigare här på HKScan Agri bloggen. Samtidigt justeras viktgränsen för ersättning för förskottsgris. Gränsen följer övre viktgränsen för bäst betalt, minus 7 kg, precis som gränsen vid en eventuell överståendesituation, då gäller plus 7 kg. För att ersättning för förskottgris skall utbetalas, från och med vecka 47, innebär att grisen skall väga under 88 kg slaktad vikt.  Tidigare var gränsen satt vid en slaktvikt under 93 kg.

Vecka 47 höjs även noteringen på slaktgrisar med 25 öre/kg.

Fortsätt jobba med planeringsanmälan på gris, och vi kommer som vanligt hålla utrymmet öppet hela tiden så att det är möjligt att göra justeringar på sin anmälan senast tisdagen innan slaktveckan.

Nöt
Marknaden är full av nötkött just nu. Vissa detaljer skärs ner till färs. Vi djupkyllagrar oxfilé till nyår. Dikalvssäsongen snurrar fortfarande på. Hör av dig om du vill fylla på i stallet. Slaktnotering oförändrad vecka 47.

Noteringen sänktes på livkalvar vecka 46 med 1 kr/kg.

Hoppas vi ses på Nötköttsriksdagen i Halland fredag-lördag!?

Lamm
Fortsatt gott om lammkött till kunder och i anmälan. Vi sparar stek till påsk och grill 2018.

Vi har en regnig och blöt höst, tänk på att djur som skall till slakt behöver in under tak några dagar innan slaktbilen kommer. Djur med våt, lång ull är ytterst problematiskt att slakta med en god hygien!

Hör av dig om du har vinterlamm att sälja, vi har kontakt med köpare som fortfarande har en del plats i stallarna.

Lyssna på HKScans VD på #köttpodden
Tips att lyssna på i helgen! Sofia Hyleén Toresson presenterar HKScans strategi Från Gård och Gaffel, och mycket annat, klicka här

Trevlig helg!

Källa: Svenskt Kött

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.