2017 24/11

Marknadskommentar vecka 48

Gris
Nu går vi mot jul och ökar därmed slakten av gris. Från och med måndag vecka 47 justerade vi viktintervallet för bäst betalt, från 70 kg – 99,9 kg till 70 kg – 94,9 kg. Fortsätt jobba med planeringsanmälan på gris, och vi kommer som vanligt hålla utrymmet öppet hela tiden så att det är möjligt att göra justeringar på sin anmälan senast tisdagen innan slaktveckan. Notering oförändrad vecka 48.

Tack för en mycket bra diskussioner och bra möten under Grisföretagardagen i veckan i Jönköping. Göran Nilehn från HKScan var en av talarna och han talade om HKScans strategi och att vi kör stenhårt på att försvara köttet och höja status för köttet, läs en av artiklarna i lantbruksmedia här.

Nöt
Marknaden är full av nötkött just nu. Vissa detaljer skärs ner till färs. Vi djupkyllagrar oxfilé till nyår. Dikalvssäsongen snurrar fortfarande på. Hör av dig om du vill fylla på i stallet. Slaktnotering oförändrad vecka 48.

Marknadstillägg livkalvar för 2-5 veckors kalvar avslutas vecka 48.

Lamm
Fortsatt gott om lammkött till kunder och i anmälan. Vi sparar stek till påsk och grill 2018.

Vi har en regnig och blöt höst, tänk på att djur som skall till slakt behöver in under tak några dagar innan slaktbilen kommer. Djur med våt, lång ull är ytterst problematiskt att slakta med en god hygien!

Hör av dig om du har vinterlamm att sälja, vi har kontakt med köpare som fortfarande har en del plats i stallarna.

Notering oförändrad vecka 48.

Trevlig Helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.