2017 1/12

Marknadskommentar vecka 49

Tack till alla som följde med på kryssning!
Svenska och finska djurleverantörer steg ombord på samma fartyg i veckan för att nätverka, och för att tillsammans öka sina kunskaper om nordisk köttproduktion. Resan bjöd även på konstruktiva diskussioner, presentationer av de bästa experterna inom branschen och självklart stjärnklassig mat från Bottenvikens båda sidor.

Gris
Nu går vi mot jul och ökar därmed slakten av gris. Från och med måndag vecka 47 justerade vi viktintervallet för bäst betalt, från 70 kg – 99,9 kg till 70 kg – 94,9 kg. Fortsätt jobba med planeringsanmälan på gris, och vi kommer som vanligt hålla utrymmet öppet hela tiden så att det är möjligt att göra justeringar på sin anmälan senast tisdagen innan slaktveckan. Notering oförändrad vecka 49.

Nöt
Produktionen inför jul och all produktion av bland annat köttbullar ger lite bättre läge på nöt två men även nöt trea ser bättre ut vecka 49. Hör av dig ifall du har dräktiga mjölkraskvigor att sälja i vinter eller vår. Notering vecka 49 oförändrad.

Lamm 
Lite svagare efterfrågan på lamm nästa vecka men stor efterfrågan runt jul och nyår. KRAV-lamm höjs 50 öre/kg evcka 49, övriga noteringar oförändrade. Kom ihåg planeringsanmälan inför påsken, senast i helgen skall anmälan vara gjord.

Trevlig helg!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.