2017 22/12

Marknadskommentar vecka 52-1

Inköpare HKScan Agri Cajsa Aaby-Eriksson och Kvalitetschef HKScan Kristianstad Camilla Folger är ute i butik och säljer Scans julskinkor i år.
Julvärdar

En nyhet för i år är att samtliga tjänstemän på HKScan kommer att agera julvärd under två dagar innan jul. Detta innebär att vi kommer att stötta 170 butiker i Sverige, från Haparanda till Malmö.

-Julskinkan har huvudrollen på julbordet och ska väljas med omsorg. Våra julvärdar finns på plats i butiker runt om i landet för att hjälpa och guida våra konsumenter till att hitta rätt skinka, så de kan maximera julfriden. Att 190 medarbetare går ut och stöttar julhandeln under två dagar innan jul är unikt och något vi är mycket stolta över, berättar försäljningsdirektör Torbjörn Lithell.

Utöver att stötta julhandeln är julvärdskapet även en mycket viktig erfarenhet för medarbetarna.

-Jag ser det som en stor fördel att alla medarbetare får ett kund- och konsumentfokus. Det är en jätteviktig erfarenhet att varje år få gå ut och möta konsumenter och tala om våra produkter. Det ligger helt i linje med vår nya, mer konsumentorienterade, strategi, avslutar Torbjörn Lithell.

Scans julvärdar hittar du i butiker runt om i landet mellan den 21-22 december.
Gris
Julproduktionen är färdig för denna gång. Tack för gott samarbete med alla leveranser inför julen.

Notering oförändrad vecka 52.

Nöt
Lite lägre slakt och efterfrågan runt jul och nyår. Ökad efterfrågan på oxfilé, helt slutsåld. Notering oförändrad vecka 52. Det finns en del livdjursgrupper till salu, hör av dig till din inköpare om du vill veta mera.

Lamm
Ökad efterfrågan på lamm inför jul- och nyårshelgerna. Sämre efterfrågan på får. Kom ihåg utökat viktsinterval för bäst betalt. Vi tar gärna fler KRAV-lamm i anmälan vecka 1-2. Tillägg KRAV-lamm höjs med 50 öre/kg vecka 52.

Från vecka 1 är tillägg för lammskinn, av renrasig gotland, 95 kr/skinn. Djuren behöver vara klippta en gång och en ny lock skall ha hunnit växa ut. Det får inte förekomma vinterull, vaddighet i botten.

Stort tack för i år och God Jul och Gott Nytt År!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.