2018 2/2

Marknadskommentar vecka 6

Gris
Mycket bra efterfrågan på bacon annars ganska tam efterfrågan som det brukar så här års. Behöver du fler smågrisar? Hör då gärna av dig till smågrisförmedlingen tel: 044- 19 40 56. Marknadsavdrag 10 kr/smågris införs vecka 6.

Nöt
Fortsatt stort utbud av nötkött på marknaden. Vi fokuserar på att inte hamna i läge med för gamla datum och för kort försäljningstid på våra detaljer till kund.

Tänk på att djuren måste vara rena när de skickas till slakt!

Nu tar anmälan av avelstjurar fart, vi ser fram emot en ny säsong. Ring din inköpare så hjälper de dig med val av raser och bokning av tjur. Hör av dig om du behöver beteskvigor till säsongen.

Lamm
Efterfrågan på lamm tar fart, framför allt på styckat. Anmäl gärna fler lamm under februari månad till slakt. Nu är det dags att planeringsanmäla din slakt vecka 14-22, välkommen med din anmälan!

Marknadsavdrag får avslutas för denna gång. Kontraktstillägg lamm ändras till 7 kr/kg. Notering lamm ordinär/märkes höjs 2 kr/kg. KRAV-lamm höjs 50 öre/kg.

Prisutdelning

I veckan gick prisutdelning Årets Leverantörer och Djurtransportör av stapeln. HKScans ganska nyinstiftade Miljöpris till leverantör utdelades för andra gången. Priserna delades ut av vår VD Sofia Hyleen Toresson samt Kristina Yngwe riksdagsledamot för Centern och vice ordförande i Miljö- och Jordbruksutskottet. Tack alla för en lyckad eftermiddag och festlig kväll!

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.