2018 9/2

Marknadskommentar vecka 7

Gris
Efterfrågan på gris enligt tidigare veckor, det vill säga att sidan fortsätter gå bra och övriga detaljer inväntar påsk- och grillsäsong. Passa på att handla karré och tillaga Pulled pork, ett bra recepttips hittar du här:

Efterfrågan på gris enligt tidigare veckor, det vill säga att sidan fortsätter gå bra och övriga detaljer inväntar påsk- och grillsäsong. Passa på att handla karré och tillaga Pulled pork, ett bra recepttips hittar du här: http://scan.se/recept/2139/pulled-pork. Noteringen är oförändrad både på slaktgris och smågris v 7.

Vi genomför nu även en del förändringar, se nedan och HKScan Agri notering för gris.

Smågris
Vi inför tydligare gränsdragningar för grisar som förmedlas med bråck. Smågrisar med bråck under 40 mm i diameter (som en pingisboll) medför inget avdrag. För bråck mellan 40 och 70 mm (som en tennisboll) i diameter ges ett avdrag på 200 kronor per gris med bråck. Smågrisar med bråck över 70 mm i diameter förmedlas ej. Dessa förändringar införs från och med vecka 7.

Slaktgris
Grisar med bråck som är 20 till 30 cm i diameter måste transporteras i eget fack enligt föreskrifter, dessa ska därför anmälas separat på slaktanmälan. För grisar som transporteras i eget fack tillkommer avgift på 200 kr per gris.

Eftersom HKScan har en hanteringskostnad i slakten för grisar som vaccinerats mot galtlukt, kommer vi att införa ett avdrag på 0,20 kr/kg för alla grisar i en slaktomgång från och med 1 september 2018.

Nöt
Oförändrat läge på försäljningsmarknaden. Vi fokuserar på att inte hamna i läge med för gamla datum och för kort försäljningstid på våra detaljer till kund.

Tänk på att djuren måste vara rena när de skickas till slakt!

Nu tar anmälan av avelstjurar fart, vi ser fram emot en ny säsong. Ring din inköpare så hjälper de dig med val av raser och bokning av tjur. Hör av dig om du behöver beteskvigor till säsongen.

Lamm
Marknaden har tagit fart på lamm. Noteringen höjs 2-2,50 kr/kg vecka 7. Våra kunder vill ha fler lamm vecka 8-10, öka gärna din anmälan!

Planeringsanmälan för vecka 14-22 är nu öppen – välkommen med din planering.

Välkommen till vårens seminarier och fältvandringar, klicka här för datum

Instagram
Du vet väl att HKScan Agri finns på Instagram? Personalen på HKScan Agri turas om att posta bilder, följ oss gärna!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.