2018 2/3

Affärskommentar vecka 10

Gris
Efterfrågan på gris är lite dämpad för tillfället. Vi ser fram emot och inväntar påsk- och grillsäsong. Notering vecka 10 oförändrad.

Nytt från HKScan koncernen
Den 26 februari skrev HKScan under ett avtal om att bilda ett samriskföretag i Kina tillsammans med Zhejiang Qinglian Food Co. Ltd. Avtalet skrevs på i Haiyan, en stad i närheten av Shanghai, där Qinglian Food har sitt huvudkontor.

HKScan avser att etablera sig på den kinesiska marknaden med produkter av högsta kvalitet som skapar mervärde, exempelvis kotlettrad och fläskfilé (inledningsvis finsk råvara). Dessa produkter har företaget tidigare i huvudsak erbjudit inom Norden. HKScan är det första finska företaget som etablerar sig inom premiumsegmentet i Kina.

HKScans och Qinglian Foods samriskföretag kommer att lansera, sälja och marknadsföra produkter på den kinesiska marknaden. Erbjudandet består av möra och smakrika produkter från Rypsiporsas® (Omega-3-grisen), som är rik på omega-3-fettsyror.

Nöt
Vårt arbete med att balansera slakt, styckning och ålder på detaljer i lager börjar ge resultat och läget känns ljusare inför vecka 10. Notering vecka 10 oförändrad.

Fortsatt uppmaning att se över inför slakt:
* att djuren är rena innan de skickas till slakt
* djuren är korrekt märkta med SE-nummer-brickor
* djuren är korrekt rapporterade i CDB

Vi får samtal att det fattas djur för att hamna rätt i antal djur i förhållande till arealer i stödsystem (kompensationsbidrag) – kontakta din inköpare så hjälper vi dig hitta betesgrupper av djur.

Lamm
Fortsatt ljusning på marknaden och efterfrågan på lamm, både helfall och styckat. Vi tar gärna fler lamm i anmälan vecka 11. Notering och kontrakt lamm höjs vecka 10 samt notering får höjs. Tillägg KRAV-lamm höjs. Vi tar gärna fler KRAV-lamm vecka 14.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.