2018 13/4

Marknadskommentar vecka 16

Gris
Nu lanserar Scan en ny typ av påsförpackning för Scans köttbullar. Påsförpackningen är återförslutbar och river ganranteras inte sönder några kassar på väg hem från butiken!

Nu börjar äntligen solen och värmen att komma och vi hoppas på att grillen sätter fart på allvar. Notering oförändrad vecka 16.

Nöt
Marknadsläget är fortsatt stabilt och efterfrågan på färs är bra nästa vecka. Tänk på att se över planerad anmälan och kontakta slaktanmälan vid behov av justeringar tel: 0771-500 500. Vi har god försäljning av betesdjur, halvfabrikat – hör av dig om du har djur att sälja eller vill köpa.

Lamm
Bra efterfrågan och försäljning! Tänk på att väga lammen ofta, vårlammen har ett mera begränsat viktsintervall då de måste gå till slakt innan de blir för feta. Vill du lära dig mera om slaktmognadsbedömning, klassificering och hantering av djur? i så fall är du välkommen till Burseryd 24 april kl 17:00. Slättö kvarn visar hanteringsutrustning. Grillad hamburgare vid ankomst. Visning av lammstallet. Läs mera här, välkommen!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.