2018 25/4

Inbjudan fältvandring Ljungbyhed!

Öka din kunskap och lyckas med lammens tillväxt !
Att få till en bra avvänjning av lamm ute på betet och hålla kvar lammen på en bra tillväxt är inte helt lätt. Här finns en stor potential! Dels är gräs billigare än kraftfoder och dels ger en snabb tillväxt en lägre produktionskostnad i kombination med ett bättre slaktpris.

Avvanda lamm är känsliga och får inte utsättas för onödig stress samtidigt som de behöver smakrikt, parasitfritt, näringstätt gräs! För att öka möjligheterna att lyckas och lära sig mera ordnar HKScan fältvandringar med tema ”tillväxt lamm och val av betesstrategier”. Inbjuden expert är Gunnar Danielsson, Olssons Frö AB.

Plats och datum
8 maj klockan 18.00 Familjen Roger och Pernilla Norling, Forestad utanför Ljungbyhed. Familjen har 75 vita korsningstackor som lammar vinter samt tidig vår.

Program
Kvällen inleds med grillad hamburgare samt kort info från HKScan. Roger och Pernilla presenterar gården. Vi beger oss ut i fält där vi tittar på, och pratar grödor för växande lamm, anpassade vallblandningar, säsongsvariationer och val av åtgärder för att nå stabilitet. Nytt skriftligt faktamaterial om bete att ta med sig hem! 

Information och anmälan
Kvällen är kostnadsfri och HKScan bjuder på grillad hamburgare! Vi behöver din anmälan senast 6 maj så vi kan planera grillningen. Anmälan på www.hkscanagri.se (klicka leverantörsmöte i högra kanten) eller ring Elisabeth Svensson på HKScan Agri tel: 044-19 40 63. Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

Vägbeskrivning
Sett från Röstånga: I Röstånga står det Färingtofta 9, sväng höger där. Inne i Forestad står det Riseberga 5, sväng vänster. Kör ca 2 km, håll utkik efter HKScan Agri flaggor, sväng in där! Välkommen!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.