2018 8/5

Fältvandring i Linköping!

Öka din kunskap och lyckas med lammens tillväxt  

Att få till en bra avvänjning av lamm ute på betet och hålla kvar lammen på en bra tillväxt är inte helt lätt. Här finns en stor potential! Dels är gräs billigare än kraftfoder och dels ger en snabb tillväxt en lägre produktionskostnad i kombination med ett bättre slaktpris.

Avvanda lamm är känsliga och får inte utsättas för onödig stress samtidigt som de behöver smakrikt, parasitfritt, näringstätt gräs! För att öka möjligheterna att lyckas och lära sig mera ordnar HKScan fältvandringar med tema ”tillväxt lamm och val av betesstrategier”. Inbjuden expert är Gunnar Danielsson, Olssons Frö AB.

Plats och datum
16 maj klockan 18.00 Christer och Helene Nilsson, Brickebo, Linköping. Besättningen består av 450 vita korsningstackor i KRAV-produktion som lammar lite olika tider, allt från höst till sommar. Träffen hålls vid Smedstad (nära Smedstad ridsport center) och det friluftsområde som finns närliggande – Tinnerö eklandskap som betas av Christer och Helenes får!

Program
Kvällen inleds med grillad hamburgare samt kort info från HKScan. Christer och Helene presenterar gården. Vi beger oss ut i fält där vi tittar på, och pratar grödor för växande lamm, anpassade vallblandningar, säsongsvariationer och val av åtgärder för att nå stabilitet. Nytt skriftligt faktamaterial om bete att ta med sig hem! 

Information och anmälan
Kvällen är kostnadsfri och HKScan bjuder på grillad hamburgare! Vi behöver din anmälan senast 14 maj så vi kan planera grillningen. Anmälan på www.hkscanagri.se (klicka leverantörsmöte i högra kanten) eller ring Elisabeth Svensson på HKScan Agri tel: 044-19 40 63. Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

Vägbeskrivning
Kör väg 34 mot Vimmerby, i ”kåparps rondellen” (Åhmans traktorcenter), åk mot sjukhuset, du kör nu på Lambohovsleden. Åk nästan ända ner till garnisonsrondellen, men 200 meter innan sväng in till höger står ”B-fab” – rakt på cirka 200 meter. Korsning, rakt igenom, skylt Tinnerö eklandskap, följ vägen tills du kommer till fårhallen. Mobil Christer 070-03920023.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, HKScan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.