2018 17/5

Fältvandring lamm i Ljungsarp

Öka din kunskap och lyckas med lammens tillväxt
Att få till en bra avvänjning av lamm ute på betet och hålla kvar lammen på en bra tillväxt är inte helt lätt. Här finns en stor potential! Dels är gräs billigare än kraftfoder och dels ger en snabb tillväxt en lägre produktionskostnad i kombination med ett bättre slaktpris.

Avvanda lamm är känsliga och får inte utsättas för onödig stress samtidigt som de behöver smakrikt, parasitfritt, näringstätt gräs! För att öka möjligheterna att lyckas och lära sig mera ordnar HKScan fältvandringar med tema ”tillväxt lamm och val av betesstrategier”. Inbjuden expert är Gunnar Danielsson, Olssons Frö AB.

Plats och datum
24 maj klockan 18.00 Lennart Johansson och Maria Edman, Jonstorp Nybygget 1, Ljungsarp. Besättningen består av 100 tackor, renrasiga finull samt en del ryafår. Lamning sker i januari och lammen föds mestadels upp på stall.

Program
Kvällen inleds med grillad hamburgare samt kort info från HKScan. Lennart och Maria presenterar gården. Vi beger oss ut i fält där vi tittar på, och pratar grödor för växande lamm, anpassade vallblandningar, säsongsvariationer och val av åtgärder för att nå stabilitet. Nytt skriftligt faktamaterial om bete att ta med sig hem! 

Information och anmälan
Kvällen är kostnadsfri och HKScan bjuder på grillad hamburgare! Vi behöver din anmälan senast 22 maj så vi kan planera grillningen. Anmälan på www.hkscanagri.se (klicka leverantörsmöte i högra kanten) eller ring Elisabeth Svensson på HKScan Agri tel: 044-19 40 63. Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

Vägbeskrivning
Väg 156 genom Ljungsarp mot Jönköping. Skylt till Jorstorp 3, sväng in på grusväg. Vid grannens ”stallknut” se bechflag HKScan (finns även skylt Nybygget)– sväng ner där! Följ grusvägen ca 700 m, sedan framme vid gården, välkommen!

 
Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.