2018 6/6

HKScans leverantör Karlsfälts Gård utsedd till Årets svenska Östersjöbonde

Christoffer Bonthron och Erik Bengtsson från Karlsfälts Gård i Ystad har utsetts till ”Årets svenska Östersjöbonde” av Världsnaturfonden WWF i Sverige för sitt engagemang att skydda Östersjön. Karlsfälts Gård är en av våra kontraktsleverantörer som vi har haft ett långvarigt samarbete med kring Hampshire genetiken, som är grunden till Pigghamgrisen.

Karlsfälts Gård prisas för sitt klimatsmarta bevattningssystem som med hjälp av ett ”naturligt regn” cirkulerar näringsämnen mellan damm och åker, med minimalt växtnäringsläckage ut mot Östersjön. Genom att anlägga och återskapa våtmarker och dammar har ett bevattningssystem på gården skapats som inte bara verkar positivt för odlingen utan också för djur och natur i området. Därtill har det minskat både vattenbehovet och elförbrukningen med 20 respektive 30 procent.

Karlsfälts Gård har länge intresserat sig för hållbara metoder för att bruka jorden. I höst representerar Karlsfälts Gård Sverige i den internationella tävlingen ”Baltic Farmer of the Year” där en vinnare för hela Östersjöregionen utses.

HKScan gratulerar Karlsfälts Gård för ett fint erkännande!

Läs mera om utmärkelsen från WWF: http://www.wwf.se/press/aktuellt/1742570-skanebonde-blir-arets-ostersjobonde

Lär dig mera om bevattningssystemet: http://www.karlsfelt.se/sv/bevattningssystem https://www.youtube.com/watch?v=C1WTcrK25JI

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.