2018 6/7

Nyhetsbrev från Scanpig i Norge

HKScan har sedan många år tillbaka ett samarbete med Scanpig i Norge som också använder sig av Hampshire som faderras. I Scanpigs nyhetsbrev för juni redovisar de för Hampshires framgångar i Norge i avseende på slaktgrisresultat, köttkvalité samt kullstorlek.

Kött från Hampshire är välkänt för att ge en bättre ätkvalité med lägre tuggmotstånd och saftigare kött. Nyligen hölls Norgemästerskapen för Köttprodukter 2018 och där bekräftades Hampshires goda ätegenskaper ännu en gång när köttet från Hampshire vann guldmedalj i klassen ”Grill svin”!

Resultat från Ingris (norska motsvarigheten till WinPig) årsstatistik 2017 visar att korsningar med Hampshire ger fler levande födda smågrisar i jämförelse med Norsk Duroc, både i korsningar med renrasiga Lantras eller hybridgyltan TN70. Hampshirekullar ger både fler och robustare smågrisar!

Slaktgrisresultaten visar att Hampshirekorsningar ger grisar med både högre daglig tillväxt (+ 12 gram) samt högre köttprocent (0,9 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c}) i jämförelse med Duroc-korsningar.

”Med god sæd og semin setter Hampshire kulør på grisen – både i bingen og på grillen!”

Läs gärna hela nyhetsbrevet Nyhetsbrev ScanPig

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.