2018 24/8

Marknadskommentar vecka 35

Gris
Säsongen för grill är över för i år. Ingen brist ute hos kund av någon detalj utan upp till kund och konsument hur mycket griskött som önskas under hösten 2018. Notering oförändrad vecka 35.

Nöt
Kampanjen på färs över för denna gång och det ger lite lägre efterfrågan på färs de kommande veckorna. Tänk på att hålla anmälan uppdaterad, kontakta slaktanmälan tel 0771-500 500. Anmälningsutrymme år 2019 är inte öppet ännu, utan vi återkommer till våra kontrakterade leverantörer som vi lovat, när det är dags för slaktplanering. Notering oförändrad vecka 35.

Behöver du livkalvar? Det finns kalvar för snabb insättning, ring 0771-500 500.

Får och lamm
Lammförsäljningen rullar på bättre än plan samtidigt som anmälan från leverantörer är högre än normalt. Vecka 36 införs hanteringsavgift för underviktiga lamm (under 12 kg slaktad vikt). Kontakta din inköpare om du vill förmedla dessa små lamm istället för att sända dem till slakt.

Vi börjar stycka får nästa vecka och ökar därmed slakten av får. Utbudet av får är otroligt stort ute hos kunderna. Vi är glada för att vi har ett bra och nära samarbete sedan lång tid med ett antal större aktörer på fårmarknaden och de är villiga att hjälpa till och köpa mer får hösten 2018.

Notering vecka 35: lamm -1,50 kr/kg, KRAV -0,50 kr/kg, marknadsavdrag får -25 kr/djur.

Du har väl inte missat Bonden Styckaren och Lärlingen?
Du hittar reklamfilmerna från Scan på länken!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.