2018 6/9

Välkommen på lammträff i Skåne!

Hörby Lantmän och HKScan samarbetar och bjuder in till träff. Årets torka och brist på grovfoder drabbar många får och lammproducenter. Hörby Lantmän och HKScan vill delge information om foder och grovfoderersättare och senaste nytt om lammmarknaden och slaktfrågor.
Vi passar på att göra studiebesök på Skräppebo Gård, i Tjörnarp, som drivs av Anna Johansson. Vi bjuder på mat och kaffe! Hjärtligt Välkomna!

Tid och program
Datum: 26/9
Tid: 12.00 Grillen är tänd och hamburgare serveras
Tid: 12.30 -14.30 Information och diskussion om årets grovfoder, HKScan ger information om slaktläget och Anna Johansson presenterar gården.
Tid: 14.30 Kaffe och avslut

Deltar
Elisabeth Svensson, HKScan. Anna Lundell, Ida Nilsson, Hörby Lantmän. Anna Johansson, Skräppebo Gård HB.

Skräppebo Gård HB
Drivs av Anna Johansson. Lämnar 700 lamm till slakt per år samt försäljning av livdjur. Utfodrar med Galant Grov till lamm och tackor för att kompensera årets brist på grovfoder.
Ta med dig alla dina fårintresserade vänner!
Anmälan: Hörby Lantmän, 0415 -171 04 Senast 21/9.
Frågor: Anna Lundell, Hörby Lantmän 0415 – 171 25 Ida Nilsson, Hörby Lantmän 0415 – 171 21

GLÖM INTE ATT ANMÄLA! VARMT VÄLKOMNA!

Plats & Vägbeskrivning
Skräppebo Gård, Slättaröd 420, 243 71 TJÖRNARP
Från Höör:
På väg 23, kör förbi City Gross, mot Sösdala och Hässleholm. Fortsätt på väg 23 fram till skylt mot Tjörnarp, sväng vänster. Kör igenom byn och sväng sedan vänster mot Norra Rörum. Fortsätt fram till skylt Slättaröd, sväng där höger och kör ca 2 km. Vid ett gult korsvirkeshus med vit länga
utmed vägen, precis bakom längan sväng till vänster på liten grusväg. Kör till höger bredvid åkern ner till fårhuset med grönt tak.

Från Hässleholm:
På väg 23, kör mot Sösdala och Höör. Ta avfart mot Sösdala. Sväng vänster mot Sösdala. Från Sträntevägen sväng höger till Storgatan. Vägen delar sig i Y-korsning, ta till vänster mot Norra Rörum.
Fortsätt till skylt Slättaröd och sväng till vänster. Efter 1,5 km ta till höger på liten grusväg precis före vit länga utmed vägen. Kör till höger bredvid åkern ner till fårhuset med grönt tak.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.