2018 7/9

Marknadskommentar vecka 37

Gris
Oförändrat på marknaden, slakt enligt plan. Läs gärna en av de uppföljande artiklarna efter LRF´s pressträff som en uppföljning av torkan i veckan, klicka här.

Hör av dig till Smågrisförmedlingen ifall du kan sätta in fler smågrisar, tel 0771-500 500. Noteringen för slaktgrisar oförändrad vecka 37. Notering smågris sänks 20 kr/smg vecka 37.

Nöt
Slakt enligt plan. Vi har en okej efterfrågan från kunderna men tillförseln är fortsatt hög. Viktigt att anmälan är korrekt och stämmer, kontakta slaktanmälan ifall du behöver göra justeringar.

HKScan livkalvförmedling inför marknadsavdrag för säljare och köpare med 200 kr/kalv. Gäller för alla livkalvar from vecka 37.

Lamm
Hög slakt och stora planerade kampanjer i pip-line. Notering lamm vecka 37  sänks 1 kr/kg. Stort problem just nu att anmälan ute på gård stämmer för dåligt. När transportören ringer ut lasset så får vi alltför ofta svaret att djuren finns inte. Vi följer upp alla avvikelser och lägger avvikelseavgift. Det stora bekymret är att vi milt uttryckt sliter för att säkra leverans ut till kund samtidigt som vissa leverantörer hänvisas till väntelista. Risken är dessutom stor att kunderna tröttnar och börjar köpa importlamm istället. Om de slutar köpa lamm så slutar de även köpa får.

Låt oss slippa hamna där – justera alltid din anmälan senast tisdagen före bokad vecka! Tel: 0771-500 500.

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.