2018 8/11

Dags att nominera till HKScan´s Miljöpris 2018!

Vårt svenska lantbruk är bland det mest hållbara i världen. Det finns en del lantbrukare som också gör det lilla extra genom att satsa på klimatsmarta lösningar på sina gårdar. Genom detta bidrar de till fortsatt utveckling av lantbruket och då även till det svenska köttets konkurrenskraft. Detta vill vi på HKScan uppmärksamma och premiera!

 

I år ser vi gärna nomineringar inom just ”Klimat”. Vi söker dig som aktivt har arbetat med att minska klimatpåverkan från djurproduktion och foderodling, t ex satsat på förnybar el, värme och bränsle, biogasproduktion, minskad sojaanvändning, minskat foderspill etc. Du kan även ha jobbat med att minska näringsläckaget från marken, bevarat och förbättrat markens näringsinnehåll och struktur, minskat vattenanvändningen på gården eller minimerat/optimerat kemikalieanvändningen, eller gjort något annat som bidrar till ett bättre klimat.

Nominera dig själv eller någon annan producent du ser gör ett bra arbete inom klimatområdet! Vi behöver ha din nominering senast den 30:e november. Skicka dessa till elisabeth.svensson@hkscan.com. Senast den 23 november behöver vi din nominering.

Vår jury utser därefter en vinnare som i januari får ta emot Miljöpriset på HKScan i Stockholm, samtidigt som priserna delas ut till Årets Leverantörer.  

Förra årets vinnare, Anna och Tomas Olsson, Kungsör

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan, Kommunikation och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.