2018 9/11

Marknadskommentar vecka 46

Gris
Vi ser en normal efterfrågan för årstiden, fokus på julen. Notering oförändrad vecka 46.

Nöt
Efterfrågan håller i sig och vi kör på över plan. Tack för bra respons på utskicket gällande planeringsanmälan nöt kvartal 1.

Vi har mycket god tillgång på livkalvar, både tjurar och kvigor. Beställ nu för insättning före nyår. Ring livkalvförmedlingen på 0771-500 500 och beställ.

Lamm
Stort utbud av får och lamm, vi fortsätter med en hög slakt tack vare en hög helfallsförsäljning. Notering oförändrad vecka 46.

Vi har en avmattning i efterfrågan på pälsskinn samt sk ”spindelull” och vaddighet verkar inträda tidigare i år – därav måste vi sänka tillägget för pälsskinn (lammskinn av rasen gotlandsfår) med 45 kr. Ändringen genomförs vecka 49.

Dags att rösta!
För nionde året i rad vill vi uppmärksamma och premiera några av våra leverantörer och djurtransportörer. Det är ert dedikerade och professionella arbete som ligger bakom HKScans omtyckta produkter. Tillsammans gör vi en fantastisk insats för att erbjuda våra svenska konsumenter ett kvalitativt kött, och det är vi mycket stolta över.  

Det är du som kan avgöra vem som blir årets stjärna i de fyra olika kategorierna: Årets Leverantör Gris, Årets Leverantör Nöt, Årets Leverantör Lamm och Årets Djurtransportör.

Bifogat kan du läsa om samtliga nominerade kandidater presenteras lite mera.

Kandidater

För att rösta på din favorit går du in på vår hemsida www.hkscanagri.se eller följ länken, https://sv.surveymonkey.com/r/aretsleverantorer2018 för att lägga din röst senast den 23 december. Då deltar du dessutom i utlottning av varucheckar från Scan!  Så rösta nu – tack för din medverkan!

                                           Paret Anne och Kalle Dufwa röstades fram ifjol till Årets Leverantör Lamm 2017  

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.