2018 4/12

Växadagarna Mjölk och Kött 2019

-Lönsamhet och konkurrenskraft på en global marknad

Växadagarna erbjuder en mötesplats för mjölk- och köttföretagare där vi

tillsammans hittar vägar fram till hur konkurrenskraften och lönsamheten kan öka i svensk mjölk- och köttproduktion. Växadagarna välkomnar HKScan som en av våra samarbetspartners. Det tema vi samlas kring är ”Lönsamhet och konkurrenskraft på en global marknad”.  

Konferensen arrangeras av Växa Sverige tillsammans med HKScan, Lantmännen, LRF och LRF Konsult. Växadagarna äger rum på Umeå Folkets Hus den 29 och 30 januari respektive den 5 och 6 februari på Elmia i Jönköping. I år kommer även ett Kunskapstorg finnas på utställarytan, där några av de främsta kompetensorganisationerna i branschen presenterar sina erbjudanden.

 

Utifrån hur vi upplevde arrangemanget i fjol, och möjligheten vi får i att träffa nötföretagare och även många mjölkföretagare som är viktiga köttleverantörer för oss, känns det både spännande och viktigt att vara med som samarbetspartner. Vår bedömning är att samarbetet kan ge mervärde för alla parter och möjlighet att tillsammans driva utvecklingen inom svensk nötköttsproduktion, säger Jakob Danielsson, affärsområdeschef nöt HKScan.

 

Inspirerande exempel, politik och internationella marknadsutblickar blandas i programmet 

Årets program erbjuder parallella spår med inriktning på mjölk- respektive köttföretagande, och deltagarna väljer mellan olika programavsnitt. Första dagen startar i den globala marknadsutveckling och avslutas med diskussioner om utsikter och möjligheter för lönsamhet i det enskilda lantbruksföretaget. Andra dagens förmiddag har digitalt tema och vi avslutar med hur livsmedelsstrategin kan ge konkurrenskraft och diskussion om utformningen av EUs framtida jordbrukspolitik. Under dagarna kommer även Årets Mjölkbonde, som är mjölkbranschens främsta utmärkelse, att tillkännages.

 

Jag är både glad och stolt över att vi med våra samarbetspartners skapat ett så intressant program för Växadagarna, och att vi tillsammans gör dagarna till den självklara mötesplatsen för oss mjölk- och köttföretagare. Temat i år är lönsamhet och konkurrenskraft, och organisationer och företag i branschen har den gemensamma viktiga uppgiften att stärka lantbruksföretagen så att målet om en ökad produktion av livsmedel kan nås. Hela produktionskedjan måste hållas ihop för vår konkurrenskraft i Sverige. Därför vill jag särskilt välkomna att HKScan finns med oss i år. Som en av lantbrukarnas parter har de en nyckelroll både för mjölk- och den rena köttproduktionen, säger Marita Wolf, ordförande Växa Sverige.

Från och med den 4 december är du välkommen med din anmälan till Växadagarna Mjölk och Kött.

www.vxa.se/vaxadagarna

 

För mer information kontakta:

Patrik Nordgren: Projektledare Växadagarna,
patrik.nordgren@vxa.se  010-471 06 50

Mette Rehnström: Marknads- och Kommunikationschef mette.rehnstrom@vxa.se 010-471 06 42

Magnus Lindholm: tf Inköpsdirektör HKScan, magnus.lindholm@hkscan.com, 0511- 254 17

Jakob Danielsson: Affärsområdeschef nöt HKScan, jakob.danielsson@hkscan.com, 018-16 75 77

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan, Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.