2018 21/12

Marknadskommentar vecka 52

Gris
All tillverkning som har med julen att göra är avslutad för denna gång. Viktigaste uppdrag nu är att hålla i stabiliteten och priserna när vi går in i det nya året.

300 medarbetare från HKScan är nu ute extra i butik och är julvärdar för Scans julskinkor. Vi ses i butik!! kom och köp en Scan julskinka.

Nöt
Nu går vi in i helgerna med korta veckor vilket drar ner volymerna tillfälligt, vi kör på för fullt igen när kort-veckorna är över. Tänk på att hålla din planerade anmälan uppdaterad, ring Slaktanmälan vid ändringar: 0771-500 500.

Lamm
Lamm följer plan medan får bromsar in. Vi har två veckor med lägre slakt pga helgerna, tänk på att dagar för att ändra sin anmälan blir annorlunda! Kontraktstillägg höjs 1 kr/kg på lamm 52. Vecka 1 justeras tillägg för pälsskinn (lamm) till 70 kr/st. Djuren måste vara klippta 6-8 veckor före slakt så att en ny lock har hunnit växa ut. Vaddighet, spindelull, bottenull drar ner kvaliteten och räknas inte som godkända skinn. Vi kommer även testa att sortera ut leicster skinn kvartal 1 på samma sätt som pälsskinnen.

Tack för i år
Glöm inte att rösta på Årets Leverantör och Årets Transportör innan röstningen avslutas den 23:e december. Tack för din medverkan!

Vi vill också säga tack för i år och önska God Jul och Gott Nytt År!

Besök gärna www.scan.se och få tips inför julen och den goda maten!

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.